Co dzisiaj robiłem... :)
Regulamin forum
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Sposoby upraw, czyli np jak przygotować ziemie do uprawy, jak opryskiwać, jak nawozić... Ogólnie o pracy na naszych areałach. Oraz dyskusja - jaki mój pierwszy traktorek?
Re: Co dzisiaj robiłem... :)
Ja odśnieżam drogę do siebie i mam na tej drodze 3 sąsiadów, kiedyś usłyszałem od jednego że on to sobie przejedzie i jak odśnieżam to mu przeszkadzają burty które się robią z odgarniętego śniegu bo musi je odgarniać z wjazdu... od pozostałych 2 nawet zdarzyło mi się usłyszeć dziękuje 

- wojtis1990
Też lubię zimę, ale nie za długą i nie z ciągłym opadem bo nie idzie nadążyć. Pracuje w Spółdzielni Mieszkaniowej i jak ostro sypie to jeżdżę wszystkie chodniki po 10-12 godzin, a na parkingi nawet nie starcza czasu. Na razie spadło kilka cm, a ludzie już płaczą że armagedon.
- yanmarf17d
Tak jest niestety: w mieście 2-3cm śniegu to armagedon, a w górach pół metra ,to dopiero fajne warunki narciarskie
Ja akurat mam to drugie

Ja akurat mam to drugie

Zdzisław - YanmarF17D + Kubota GL32
www.youtube.com/channel/UCQPErmTFOB6a_AF-9XMFlcw
www.facebook.com/yanmarmania/
www.youtube.com/channel/UCQPErmTFOB6a_AF-9XMFlcw
www.facebook.com/yanmarmania/
Może to nie relacja z dzisiaj ani wczoraj, ale akcja z tego roku
Wapno
https://photos.app.goo.gl/yhuJvt6FsLUtuN7U9

Ostatnie tygodnie to zwózka drewna z okolicznego wału kolejowego. Oczywiście walka zgodnie z zasadami "savoir-vivre"
i w miarę dostępności czasu i pogody. Nie uniknąłem walki w błocie w trudnym terenie...

W ubiegłą sobotę dołączyło Iseki ale nie mogło się wykazać bo furmanka się rozczłonkowała a nie chciałem ryzykować z niedoświadczeniem mojego kumpla, którego poprosiłem o drajwowanie...
Jako, że dziś miał wpaść mulczer to zagęściliśmy ruchy i zapodaliśmy wczoraj kilka transportów. Niestety ostatni zakończony wyszarpywaniem zestawu moim L200, za kierownicą którego siedziała moja żonka. Nocna akcja zakończona przed północą

W ubiegłą sobotę dołączyło Iseki ale nie mogło się wykazać bo furmanka się rozczłonkowała a nie chciałem ryzykować z niedoświadczeniem mojego kumpla, którego poprosiłem o drajwowanie...

Jako, że dziś miał wpaść mulczer to zagęściliśmy ruchy i zapodaliśmy wczoraj kilka transportów. Niestety ostatni zakończony wyszarpywaniem zestawu moim L200, za kierownicą którego siedziała moja żonka. Nocna akcja zakończona przed północą

Hinomoto N200 + kosiarka AGL125 + glebogryzarka Kubota RSP121 + furmanka + przyczepka + opryskiwacz 400l + równiarka + walec + łuparka świdrowa + kosiarka Gold Series 7 Gang + rozsiewacz Strumyk + 3 x pług + glebogryzarka SB125 + kultywator
- marekspectra
Mandrol - ja tego tak nie zostawie....
To musi mieć osobny wpis ! toz to gotowy artykuł
To musi mieć osobny wpis ! toz to gotowy artykuł

KubotaL22 BF300 kuhnGMD33 EFG145 glebaRS1351 pług2skib sadzarka kopaczka i inne
Moje Hinomoto N200 to naprawdę udany egzemplarz 

Hinomoto N200 + kosiarka AGL125 + glebogryzarka Kubota RSP121 + furmanka + przyczepka + opryskiwacz 400l + równiarka + walec + łuparka świdrowa + kosiarka Gold Series 7 Gang + rozsiewacz Strumyk + 3 x pług + glebogryzarka SB125 + kultywator
Kontynuujemy zwózkę drewna. Teren trudny i czasem trzeba odpiąć tylną furmankę i wyjeżdżać z każdą osobno. Hinomoto N200 walczy dzielnie w tych błotnistych zakamarkach naszej dzielni

Na teraz jest tego taka kupeczka

Na teraz jest tego taka kupeczka

Czasem nawet Hinomoto nie jest w stanie samo wyjechać
Tydzień temu doszło do sytuacji, której mój japoński wojownik się nie spodziewał. Na pomoc przyjechałem Iseki ale furmanka nawet nie drgnęła. "Memory 5" i żonka jedzie na ratunek. W międzyczasie próbowałem jeszcze raz sam wyciągnąć furmankę i zostałem na podwoziu. Przyjechało L200 i też zostało na brzuchu. Znowu "Memory 5" i sąsiad podjechał swoim traktorem i najpierw wyszarpał Mitsu a potem z trudem wyszarpał mój zestaw. Było ciężko ale udało się

Po pracy umyłem cały zestaw a pomagał mi mój najmłodszy wojownik

Kolejne dni to już walka w suchym terenie
Zostało jeszcze troszkę "chrustu" więc myślę, że przed wiosną uda mi się wszystko zwieźć

Po pracy umyłem cały zestaw a pomagał mi mój najmłodszy wojownik

Kolejne dni to już walka w suchym terenie

Zostało jeszcze troszkę "chrustu" więc myślę, że przed wiosną uda mi się wszystko zwieźć