Rejestracja, ubezpieczenie , przepisy...
Re: Rejestracja, ubezpieczenie , przepisy...
I stać w kolejkach jak idiota
W życiu jest tylko pewna śmierć i podatki
Urzędnicy polscy są nadgorliwi.
Życie
Ja sam bym zrobił próbę rejestracji ale napewno będą marudzić także nie ma sensu sobie nerwów szarpać
Ja sam bym zrobił próbę rejestracji ale napewno będą marudzić także nie ma sensu sobie nerwów szarpać
W życiu jest tylko pewna śmierć i podatki
Właśnie ubezpieczyłem mojego Hinka. TU chyba nie lubią Hanysów bo znowu wyskoczyli z cenami ponad 200zł. Dzięki koledze @TadeuszB skontaktowałem się z jego ubezpieczycielem, który też zaproponował polisę na 209zł! WTF?! Czyżby się wszyscy uwzięli na Ślązaków? W końcu jednak udało się coś zbić w jakimś TU, którego nazwę usłyszałem po raz pierwszy w życiu- finalnie wyszło 143zł. 60zł mniej niż propozycja mojego byłego już TU ale to i tak 3 razy więcej od cen, o których większość tutaj pisze... Dlaczego OC mojego Hinomoto jest takie drogie- tego nie wiedzą chyba najstarsi górale 

Hinomoto N200 + kosiarka AGL125 + glebogryzarka Kubota RSP121 + furmanka + przyczepka + opryskiwacz 400l + równiarka + walec + łuparka świdrowa + kosiarka Gold Series 7 Gang + rozsiewacz Strumyk + 3 x pług + glebogryzarka SB125 + kultywator
Po powrocie z urlopu też mam zamiar ubezpieczyć swoją Kubote. Dobrze wiedzieć że 200 nie jest kwotą ostateczna 

Masz hektary gruntu, nie wiem czy rolny czy budowlany/rekraacyjny, jezeli rolny to, płać OC rolnika i w tym masz ubezpieczenie wolnobieżnych.Dlaczego OC mojego Hinomoto jest takie drogie- tego nie wiedzą chyba najstarsi górale
Ja powtarzam do znudzenia traktorek nie jest pojazdem wolnobieżnym..... ,w razie wypadku każdy prawnik przedstawi wam to łopatologicznie i nawet sprzedaż traktorka nie pokryje szkód w razie ,,W"
Takie ubezpieczenie nic nie daje tylko pozbywacie się gotówki .
W razie wypadku wszyscy na czele z ubezpieczycielem oznajmi że przecież w przepisach widnieje odpowiedni zapis który opisuję co to jest pojazd wolnobieżny i na pewno nie jest to traktorek japoński .
Takie ubezpieczenie nic nie daje tylko pozbywacie się gotówki .
W razie wypadku wszyscy na czele z ubezpieczycielem oznajmi że przecież w przepisach widnieje odpowiedni zapis który opisuję co to jest pojazd wolnobieżny i na pewno nie jest to traktorek japoński .
https://www.youtube.com/user/piotrbpm/videos
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD,TA527F,TA530F
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD,TA527F,TA530F
Ostatnio chciałem ubezpieczyć swoją kubotę, ale niestety wyszło za oc prawie 700zł... Chociaż Pani w ubezpieczeni z góry powiedziała że w razie "W" mogą się przyczepić o nie wypłatę odszkodowania, więc lepiej zarejestrować. Ale i tu pojawia się problem bo w wydziale komunikacji nie wiedzą jak to mają zrobić....
Kwestia czy masz odpowiednie dokumenty, spis znajdziesz na forum. Mój branson nawet nie widniał w rejestrze. Jest to jedyny model w Polsce zarejestrowany, ale oczywiście się dało i spie spokojnie.
Branson 4020
Witajcie.
Ja w czwartek ubezpieczyłem swojego tz-4k-14 w PZU za kwotę 82zł (choć od zaprzyjaźnionego agenta wiem, że mogła to być kwota o 20 zł mniejsza).
na pytanie o ewentualną szkodę agent nie był wstanie się wypowiedzieć co do kwestii odpowiedzialności PZU w przypadku spowodowania zdarzenia przezemnie nie posiadając rejestracji takiego traktorka.
Ktoś przerabiał rejestracje TZKi w urzędach?
Chciała go zarejestrować na maszynę wolnobieżną ale system podpowiadał mu że to ciągnik rolniczy.
Ja w czwartek ubezpieczyłem swojego tz-4k-14 w PZU za kwotę 82zł (choć od zaprzyjaźnionego agenta wiem, że mogła to być kwota o 20 zł mniejsza).
na pytanie o ewentualną szkodę agent nie był wstanie się wypowiedzieć co do kwestii odpowiedzialności PZU w przypadku spowodowania zdarzenia przezemnie nie posiadając rejestracji takiego traktorka.
Ktoś przerabiał rejestracje TZKi w urzędach?
Chciała go zarejestrować na maszynę wolnobieżną ale system podpowiadał mu że to ciągnik rolniczy.