Najlepszy plug do orania dla Kubota KL23

kolia
Posty: 2
Rejestracja: 25 sie 2016, 19:53

Najlepszy plug do orania dla Kubota KL23

Post autor: kolia » 31 sie 2016, 17:07

Witam!
Kupilem sobie traktorek Kubota KL23 i jest mi potrzebny plug do orania. Co najlepiej by pasowalo? Moze ktos poradzi gdzie najlepiej kupic? Taniej, ale w dobrej jakosci, oczywiscie ;) Sam mysle, ze wystarczyloby mnie 2-skibowego. Mam hektar ziemi.
Będe bardzo wdzieczny za kazdą opinię!

Awatar użytkownika
k_sit
Posty: 1618
Rejestracja: 29 sty 2014, 20:16
Lokalizacja: Piotrków Tryb.

Re: Najlepszy plug do orania dla Kubota KL23

Post autor: k_sit » 31 sie 2016, 17:18

Przedstaw się dokładniej i opoisz problem .Co do pluga to jest odpowiedni dział tematyczny. Tam są sposoby na modyfikację i rozwiązania . Witam w gronie Kubota .

kolia
Posty: 2
Rejestracja: 25 sie 2016, 19:53

Re: Najlepszy plug do orania dla Kubota KL23

Post autor: kolia » 31 sie 2016, 20:17

Czytalem forum i widze ze jest 5 albo 6 producentow plugow. Jest mi wazna aktualna opinia uzytkownikow, ktorzy z nimi pracują. Na przyklad, są lepsze plugi od Redmet, czy moze lepiej kupowac w Traktomix. Bo wszyscy piszą, ze kupil taki lub inny plug, ale nie znalazlem informacji, jakie są wady, zalety, czy jestescie zadowoleni pracą z tym lub innym plugiem. Kazdy producent chwali swoj towar, ale jest mi wazna opinia tych, kto z nimi pracuje. Oferta jest nie mala i dlatego prosze o radę. Mam traktor dopiero kilka miesięcy i nie jestem dosc doswiadczony i proszę o radę bardziej doswiadczonych kolegow.

Awatar użytkownika
amigorm1976
Posty: 394
Rejestracja: 26 gru 2013, 20:02
Lokalizacja: Mazowszany / pow. Radomski
Kontakt:

Re: Najlepszy plug do orania dla Kubota KL23

Post autor: amigorm1976 » 31 sie 2016, 20:30

Mam pług U32 dwu skibowy z Końskich, taki jaki możesz kupić u każdego "dilera".
Jestem bardzo zadowolony, tyle tylko że moja opinia nie jest wyznacznikiem gdyż ja mam traktorek 17kM a Ty 23kM więc musisz szukać opini u użytkowników z traktorkami o podobnej mocy.
Wydaje mi się że jest to już gdzieś opisane na forum, jaki pług do danej mocy a firma to sprawa drugorzędna gdyż jak źle ustawisz to żadnym nie wykonasz poprawnej orki ;-)

ODPOWIEDZ