Mitsubishi D1600 - pompa nie podaje paliwa

Awatar użytkownika
Pawlo
Posty: 50
Rejestracja: 07 wrz 2015, 22:34
Lokalizacja: Małopolska

Mitsubishi D1600 - pompa nie podaje paliwa

Post autor: Pawlo » 11 sty 2019, 13:30

Witam,
niestety mam problem z traktorkiem.
Podczas odśnieżania traktor nagle przestał działać - silnik po prostu zgasł.
Wpierw myślałem że mało paliwa (było na dnie w zbiorniku - ale było), więc dolałem prawie do pełna.
Ale nic to nie dało - nie odpalił.
Paliwo do pompki dochodzi - odpiąłem wężyk i leci paliwo.
Ale z przewodów za pompą a przed wtryskami już nie leci - po poluzowaniu nakrętek.
Więc chyba czeka mnie rozbieranie pompy.
Orientuje się może ktoś co może być przyczyną i czy jest to do ogarnięcia w domowym garażu?
Jutro będę miał trochę czasu to wezmę się za to.
Satoh (Mitsubishi) ST1600

Awatar użytkownika
piotrbpm
Posty: 1605
Rejestracja: 03 lut 2013, 12:02
Lokalizacja: Nałęczów

Re: Mitsubishi D1600 - pompa nie podaje paliwa

Post autor: piotrbpm » 11 sty 2019, 19:44

Jak było na dnie to się pompa zapowietrzyła ,raczej wykluczam że coś poszło za filtr do pompy (paproch)
Procedura odpowietrzania nie jest taka prosta i potrzeba troszkę cierpliwości .
https://www.youtube.com/user/piotrbpm/videos
B7001D,YM2000,YM2210,YM2000B,B8200D,B1550D,YM2310D,YM2420D,D238F,
YM2210D,B1702D,L3200F,B1902D,FX335D,F215D,GL32D,L4150D,FX24D,B2150HD

Awatar użytkownika
Mandrol
Posty: 177
Rejestracja: 09 paź 2016, 03:06
Lokalizacja: Czernica
Kontakt:

Re: Mitsubishi D1600 - pompa nie podaje paliwa

Post autor: Mandrol » 11 sty 2019, 20:21

Może zbiornik zasyfiony?
U mnie też paliwo leciało ale niepełną średnicą wężyka i to było niewystarczające pomimo tego, że traktorek na wolnych obrotach szedł normalnie ale po dodaniu gazu i rozpoczęciu pracy tylko kaszlał :( Po podwójnym wyczyszczeniu zbiornika była kolosalna różnica i do teraz chodzi jak brzytwa ;)

Awatar użytkownika
Pawlo
Posty: 50
Rejestracja: 07 wrz 2015, 22:34
Lokalizacja: Małopolska

Re: Mitsubishi D1600 - pompa nie podaje paliwa

Post autor: Pawlo » 15 sty 2019, 19:09

No i faktycznie był zapowietrzony.
Ale dwa razy go odpowietrzałem - bo za pierwszym razem padł akumulator.
Potem kupiłem mowy filtr paliwa, doładowałem aku i porządnie odpowietrzyłem po kolei przewody i pompę.
No i zagadał :)
Teraz to już będę pilnował poziomu paliwa - bo za dużo z tym zachodu.
Satoh (Mitsubishi) ST1600

ODPOWIEDZ