Światła awaryjne

lewan24pl
Posty: 208
Rejestracja: 15 cze 2015, 21:42

Światła awaryjne

Post autor: lewan24pl » 05 lis 2018, 13:37

Witam chciałem się dowiedzieć czy któryś z was kolegów ma u siebie zrobione przerobione takowe.Sprawa wydaje się prosta ale jest te ale.Piniewaz wiadomo trzeba zakupić przełącznik włącznik i jak to teraz podłączy żeby nie kolidowało z oryginalnym przełącznikiem kierunkowskazów.A na elektryce nie bardzo się znam.Bo kiedyś kolego próbował w c360 zrobić podłączył i nie działało to prawidłowo bo jak włączał kierunek lewy prawy to mu wszystko świeciło.Bo podłączyć lpy,włączniki zwykły nawet przez przekaźnik to takie sprawy ogarniam.Ale coś gdzieś czytałem że jakaś diode potrzebna czy coś takiego a jak wyżej napisałem nie bardzo z prądem czaje.Nawet zrobiłem lampkę hamulca recznego jak jest zaciągnięty jest tplo zawsze zapomnę i przejadę kawałek raz drugi i tarcze mogą się wytrzeć a jak coś daje po oczach na czerwono to się odrau zauważy że zaciągnięty jest a tak ile razy zapominam.A światła warujne chce bo różnie bywa zawsze mogą się przydać tak jak mam u siebie tyle lamp a po co ci tyle takie srakie gadanie innych było ale się przydały nie raz z racji tego że tylko wpadam raz w miesiącu albo i nie a pracy dużo to po zmierzchu pracuje do bólu przy ogrodzeniach i jak znalazł noc w dzień zamienie i mogę pracować. Także jak by ktoś wiedział jak to ugryźć to był bym wdzięczny

Awatar użytkownika
amigorm1976
Posty: 369
Rejestracja: 26 gru 2013, 20:02
Lokalizacja: Mazowszany / pow. Radomski
Kontakt:

Re: Światła awaryjne

Post autor: amigorm1976 » 05 lis 2018, 13:51

Najprościej to chyba kupić przerywacz elektroniczny i włącznik świateł awaryjnych od MF i podłączyć zgodnie z instrukcją schematy są dostępne w Google.

lewan24pl
Posty: 208
Rejestracja: 15 cze 2015, 21:42

Re: Światła awaryjne

Post autor: lewan24pl » 05 lis 2018, 16:43

Wiem tyle że potrzebuje przerywacz i wyłącznik :roll: ale popatrzę zawsze jakaś to wskazówka dzięki

Awatar użytkownika
amigorm1976
Posty: 369
Rejestracja: 26 gru 2013, 20:02
Lokalizacja: Mazowszany / pow. Radomski
Kontakt:

Re: Światła awaryjne

Post autor: amigorm1976 » 06 lis 2018, 09:44

Przepraszam jeśli uraziłem swoim wcześniejszym wpisem, chodziło mi o to że jeżeli mamy przerywacz elektroniczny MF i włącznik świateł awaryjnych MF to podłączając zgodnie z ich schematem nie musimy stosować przekaźników diody itp. elementów. W związku że piszę z telefonu to poprostu nie umiem zamieścić tego schematu.

lewan24pl
Posty: 208
Rejestracja: 15 cze 2015, 21:42

Re: Światła awaryjne

Post autor: lewan24pl » 06 lis 2018, 10:51

Nie nic się nie stało patrzałem ten wyłącznik i schemat i spróbuje tak zrobić tylko wolał bym dokupić przerywacz bo nie wiem czy orginalny uciągnie dwa kierunki na raz,a jak się spali to troszkę kosztuje orginalny.

newrom
Posty: 103
Rejestracja: 23 mar 2017, 20:00

Re: Światła awaryjne

Post autor: newrom » 06 lis 2018, 15:44

Uciągnąć uciągnie, a jak się spali to kupisz od malucha czy podobnie zaawansowany i też będzie wspaniale działać.

lewan24pl
Posty: 208
Rejestracja: 15 cze 2015, 21:42

Re: Światła awaryjne

Post autor: lewan24pl » 06 lis 2018, 16:32

W przyszłym tygodniu będę w domu tylko na weekend niestety ale coś wymyślę i muszę to zrobić taki jest plan działania 8-)

ODPOWIEDZ